péntek, 24 november 2017

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Sörélesztő a konyhában 1.

 

Már sokan tudják, hogy a sörélesztő egy egészséges táplálék kiegészítő.

Főként vegetáriánusok és vegánok fogyasztják B-vitamin pótlásra.

Használata rendkívül egyszerű, hiszen elég az ételre szórni és máris fogyasztható.

Mi azonban szeretjük a változatosságot, ezért megosztunk néhány receptet, ami előkelőbb helyre emelheti a sörélesztőt, mint konyhai alapanyagot.

A sörélesztőt használhatjuk növényi fasírtok dúsítására, saláta öntetekhez, mártásokhoz és mártogatósokhoz, de még szendvicskrémet is készíthetünk belőle.

A gyerekek is szeretik a következő egészséges fasírtot, ami néhány alapanyagból, hús nélkül készíthető el. Akár gyerek zsúrokra is ajánljuk pici gombócokat készítve belőle.

 

Sörélesztős-zabpelyhes fasírt

Hozzávalók:

 

  • 25 dkg zabpehely
  • 5 dkg burgonyapehely
  • 10 dkg őrölt szezámmag
  • 1 teljes őrlésű zsemle beáztatva
  • 1 nagy fej aprított vöröshagyma
  • 4 gerezd aprított fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem 
  • 1 közepes reszelt sárgarépa
  • 2 evőkanál. olívaolaj
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál lenmagpehely
  • borsikafű, majoranna, himaláya só 

 

 

Az összetevőket egy tálba öntjük az előtte vízben, vagy növényi tejben áztatott zsemlével együtt.

A lenmagpehely lesz a kötőanyag, amit tojás helyett használunk. Annyi vízzel öntsük fel, hogy formázható masszát kapjunk belőle

Kisüthető olajban, de még egészségesebb, ha növényi margarinnal vagy olajjal kikent tepsibe téve közepes hőfokon 30 percig sütjük, közben egyszer-kétszer megforgatjuk.