hétfő, 25 szeptember 2017

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Sörélesztő a konyhában 2.

 

 Sok érvünk van, hogy miért építsük be receptjeinkbe a sörélesztőt.

A magas vitamin tartalom elősegíti a haj, köröm és bőr regenerálását, táplálását.

Pattanásos bőrre is hatékony lehet a sörélesztő fogyasztás, de mindenképp csökkentsük a fehérje bevitelt és kerüljük a tejtermékeket.

A sörélesztő szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a koleszterint, fokozza a vitalitást, ezért szeretnének ötleteket adni minél változatosabb felhasználásához.

Sörélesztő-„sajt” szósz

A következő recept azoknak kedvez, akik szeretik a sajtszósz ízét, mégsem szeretnének sajtot enni.

A sörélesztővel ennek is egy egészséges alternatíváját készíthetjük el.

 

Hozzávalók:

  • fél bögre sörélesztő
  • fél bögre teljesörlésű liszt
  • 2 bögre növényi tej
  • 2 teáskanál himaláya só
  • 2 teáskanál fokhagyma por
  • fél teáskanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • kömény, oregánó

Az egészet turmixoljuk csomómentesre, majd közepes lángon főzzük fel. Amikor bugyog, lezárhatjuk.

 

Tepsis zöldségek paradicsomos-sörélesztős szósszal

Hozzávalók

2 db cukkini

1db padlizsán

1db cékla
0.5 kg paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 szár friss rozmaring
1 csokor petrezselyem
2 teáskanál szójaszósz

3 evőkanál rizstejszín
2 evőkanál sörélesztő
4 evőkanál oliva olaj

Süssük meg a paradicsomokat közepes hőfokon úgy fél óra alatt, majd tegyük félre hűlni. Olajozzunk ki egy tepsit és tegyük bele a meghámozott zöldségeket, amiket vágjunk nagyobb darabokra. Tegyük be melléjük a rozmaring szárakat. Locsoljuk meg olajjal 

A sült  paradicsomokat turmixoljuk össze a rizstejszínnel, fokhagymával, petrezselyemmel, szójaszósszal és a sörélesztőpehellyel.

Az elkészült zöldségekre öntsük rá a paradicsomszószt. Kiváló köretet kapunk így!